Larsen & Buhl wint ondernemersprijs

zondag 13 januari 2019 12:18

Blik op Zeewolde- High-tech onderneming Larsen & Buhl heeft de titel Ondernemer van het Jaar 2019 in de wacht gesleept.  Juryvoorzitter (en voorzitter van de Bedrijfskring Zeewolde Luuk Salomons) maakte dat tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring in The Lux bekend. De twee andere genomineerden waren Tolken Select en Sportcentrum Zeewolde.

Salomons zei dat in de einduitslag de drie genomineerden erg dicht bij elkaar geëindigd waren. Dat bleek ook uit de uitslag van de publiekstemming tijdens de verkiezingsavond op 15 november 2018 in De Verbeelding. Bij Sportcentrum Zeewolde was de jury onder de indruk van het  ondernemerschap, waarbij er lef werd getoond door veel te investeren in nieuwe sportmogelijkheden  (Padel) en deze breed aan te bieden. Van Tolken Select sprak de jury het indrukwekkende verhaal aan van het ontstaan van het bedrijf, dat goed bezig is in een multiculturele samenleving. Bij Larsen & Buhl was de bevlogen betrokkenheid van leiding en personeel opgevallen, waarbij uiteindelijk innovatie en ook continuïteit doorslaggevend waren.

Salomons: “Larsen & Buhl is een innovatief bedrijf met een duidelijke visie. De producten die in Zeewolde in een modern productieproces worden vervaardigd en die hun weg vinden naar onder meer de lucht- en ruimtevaart, apparatenbouw, de medische sector, zijn een voorbeeld van puur vakmanschap. Larsen & Buhl motiveert scholieren en studenten om voor techniek te kiezen en neemt daarin zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door hen onder meer stagemogelijkheden te bieden. Kortom een schitterende Zeewolder onderneming.

Wethouder Egge Jan de Jonge overhandigde aan Maybritt Larsen namens ZeewoldeZakelijk  een cheque van 500 euro, die Larsen & Buhl mogen besteden aan een goed doel in Zeewolde naar eigen keuze.

Met de titel Ondernemer van het Jaar 2019 is Larsen & Buhl ook direct genomineerd voor de Flevopenning TOPonderneming. De genomineerden voor deze provinciale prijs – één genomineerde uit iedere Flevolandse gemeente – zal op 12 april tijdens een groots ondernemersevent bij DNW (Duits-Nederlandse Windtunnels) in Marknesse worden uitgereikt.