Een lach en een traan bij afscheid gemeenteraadsleden

dinsdag 27 maart 2018 22:35

Blik op Zeewolde- Op een speciale vergadering van de gemeenteraad werd vanavond afscheid genomen van vertrekkende gemeenteraadsleden. Negen in totaal. Herly Wowor (71) ontving een Koninklijke onderscheiding en werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook Teun Schaaf (62) werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Rob Tulleken,  kreeg voor bewezen diensten de waarderingsspeld van de gemeente Zeewolde. Het drietal is lid van Leefbaar Zeewolde. Andere scheidende raadsleden: Peter Horsman van de ChristenUnie, Bouwe van der Weide van het CDA, Wiebe Sierksma en Gerrit van der meer van D66, Alexander van der Velde en Heidi Broertjes van de VVD.

Heidi Broertjes had er moeilijk mee. Teun Schaaf zorgde voor een gulle lach toen hij een geschenk dat hij ooit van burgemeester Viezee had gekregen (en uitgezocht was door de kunstminnende burgemeester Faber) teruggaf aan burgemeester Gerrit Jan Gorter. Schaaf bouwde de spanning zorgvuldig op en haalde uit een onbestemd doosje iets dat ergens anders op leek, maar (samen met een ander object) een brievenweger bleek te zijn. Van dit geschenk was er blijkbaar maar één exemplaar. Het krijgt een mooi plek is  de kast met geschenken.

Herly Wowor was van april 1998 tot september 1998, van maart 2002 tot maart 2006, van mei 2006 tot maart 2010, van november 2012 tot maart 2014 en is sinds juni 2014 gemeenteraadslid. Daarnaast heeft hij zitting gehad in verschillende gemeenteraadscommissies. Herly had al de waarderingsspeld van de gemeente.Hij zij in zijn laatste woorden aan de raad te hopen dat men wat aan elkaar gunt, zonder de eigen identiteit kwijt te raken.

Teun Schaaf was van april 1998 tot maart 2002, van mei 2004 tot maart 2006 en is sinds maart 2010 raadslid en lid van verschillende gemeenteraadscommissies. In het dagelijks leven is hij werkzaam als senior adviseur verkeers- en mobiliteitsmanagement bij Rijkswaterstaat van het ministerie van Infrastructuur en Milieus. Ook Teun had al een waarderingsspeld van de gemeente op zak.

Voor Rob Tulleken was er een waarderingsspeld. Hij is twee raadsperioden raadslid geweest, van maart 2010 tot heden. Hij was ook lid en voorzitter van verschillende commissies. Heeft Rob dan minder zijn best gedaan? Nee; twaalf jaar is minimaal voor een gemeenteraadslid om in aanmerking te komen voor een onderscheiding/lintje.

Overigens hoeft een afscheid nooit definitief te zijn zoals met name Teun Schaaf weet, als iemand uit een partij wethouder wordt (en de fractie dus een raadslid ‘verliest’) komt er weer een ander bij.