Kunstenaars: opgeven voor Kunstbattle Zeewolde

donderdag 11 oktober 2018 21:02

Blik op Zeewolde- Op zaterdagavond 17 november  wordt opnieuw de Kunst Battle Zeewolde (KBZ) in Open Haven georganiseerd: maximaal  12 schilders maken in 25 minuten een kunstwerk. Inschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 13 oktober. De KBZ vindt plaats in het kader van de acties Open Haven Open. Doel van deze activiteiten is extra inkomsten te vergaren ten bate van interieurvernieuwing en het netwerk te vergroten.

Dat is de vraag… Want je moet als kunstenaar wel over durf beschikken om aan deze battle mee te doen: het kunstwerk wordt ter plaatse tijdens de wedstrijd in Open Haven geschilderd en het publiek kijkt over de schouder van de kunstenaar mee! De kunstwerken kunnen variëren van graffiti art tot een meer traditioneel portret.

Er wordt geen gebruik gemaakt van sjablonen. In de eerste ronde gaan zes kunstenaars in 25 minuten (!) hun kunstwerk maken die door het publiek beoordeeld worden. De twee kunstenaars met de meeste stemmen gaan dóór in de finale ronde. In de tweede ronde zijn er weer max. zes kunstenaars. Ook deze ronde levert twee personen op die doorgaan in de finale. Er zijn dus vier finalisten en zij maken in de finale hun tweede kunstwerk.

Dit jaar kan niet alleen het publiek een winnaar bepalen, ook komt er een vakjury die in de finaleronde een winnaar zal kiezen. De avond wordt besloten met de prijsuitreiking. De uiteindelijke winnaar(s) ontvangt/ontvangen een toepasselijke prijs.

Voor de kunstenaar is het een avond heel hard werken geblazen om in slechts 25 minuten tot een eindresultaat te komen. Thuis zal hij/zij z’n (twee!) ontwerpen ongetwijfeld al hebben voorbereid. Deelname is gratis, voor de doeken in formaat 60 x 80 cm wordt gezorgd. De schilder neemt eigen verf en andere benodigdheden mee. Het batig saldo van de avond is bestemd voor Open Haven in het kader van de actie Open Haven Open. Van de verkochte schilderijen delen de kunstenaar en Open Haven de opbrengst.

Wie een kaartje heeft gekocht is van begin tot eind bij de KBZ aanwezig om alle verrichtingen van de kunstenaars te zien en om te stemmen…Van heel dichtbij kan men de kunstenaars aan het werk zien en de vorderingen volgen. En er kan geboden worden op de kunstwerken… Vorig jaar werden alle doeken verkocht.

Het wordt een geanimeerd spektakel met drankjes en hapjes en leuke muziek, echt een avondje uit en menigeen gaat met een uniek schilderij naar huis. Binnenkort volgt op deze site informatie over de kaartverkoop voor het publiek.

Wie het eerst komt…. Er zijn slechts 12 deelnameplaatsen beschikbaar. Stuur een mailtje met je NAW gegevens en telefoonnummer naar Wies Phaff via inschrijvenopenhavenopen@outlook.com Stuur tevens een duidelijke afbeelding van drie recente eigen kunstwerken mee en een foto (de kunstenaar aan het werk liefst).

De organisatie kiest uit de aanmeldingen uiteindelijk de 12 deelnemers. Uiterlijk zaterdag 20 oktober verneem je of je geplaatst bent in de battle. Door aanmelding ga je akkoord met het opnemen van de gevraagde gegevens in de administratie van de Kunst Battle Zeewolde.

Kijk voor een korte impressie van de KBZ 2017 naar opnamen van Omroep Flevoland:www.omroepflevoland.nl/nieuws/153446/zeewolde-kunstenaars-gaan-de-strijd-aan

Hoofdsponsor: Kunstkader. Overige sponsoring: Hobby-Time. Ontwerp logo Kunst Battle Zeewolde: Gerda Meijer.