Kop-staartbotsing na remmen voor ganzen

donderdag 16 mei 2019 12:31

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft de politie een overzicht van de gebeurtenissen in het dorp waar zij bij betrokken was. Politieman Geert Wind doet verslag. Burgemeester Gerrit Jan Gorter is er ook bij. *Op de Knardijk een kop-staartbotsing.  Een 41-jarige vrouw remde voor ganzen. De automobiliste achter haar remde ook, een derde, een 21-jarige man uit Zeewolde, zag dat niet en reed er bovenop (waardoor de tweede auto een zet kreeg en alsnog de eerste raakte). De derde auto moest worden afgesleept. Ganzen en automobilisten bleven ongedeerd.

*Op de Nijkerkerweg ook een ongeval zonder letsel. Een 40-jarige vrouw uit Maarssen kreeg een black out en reed de berm in, waar de auto over de kop sloeg. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. *Op de Larserweg werd een 24-jarige man uit Zeewolde geklokt op 17o km/per uur waar 100 is toegestaan. Na correcties bleef er een snelheidsoverschrijding van 55 km/u over. Dat betekende een aanzienlijk hoge  boete. De man had ook geen rijbewijs (niet in de zin van ‘had ‘m niet bij zich, maar had geen rijbevoegdheid). En het was ook nog eens de derde keer. De auto werd in beslag genomen. De boete is ‘giga’.

*Aan de Koolzaadlaan een vernieling. een 30-jarige man schoot met een katapult een knikker door de ruit van zijn ex. *In een café bij het Flevoplein een opstootje, een 22-jarige man uit Biddinghuizen kreeg met een glas een klap op het hoofd. de man hield er wat sneetjes aan over, tegen de onbekende dader is aangifte gedaan.

*Op het Eempad een aanrijding tussen een racefietser en een auto. De fietser, een 62-jarige man uit Almere racede op het fietspad en gaf (bij het oversteken) geen voorrang aan de auto die bestuurd werd door een 58-jarige man uit Zeewolde. Het letsel ‘valt mee’ (is het enige dat het dagrapport van de politie meldt). *In de vroege ochtend reed een automobilist bij de Ganzenweg pardoes rechtdoor over de turborotonde en raakte daarbij een verkeerspaal/bord. na onderzoek bleek het te  gaan om een witte Mercedes. Deze werd later aangetroffen op de Flevoweg met drie dronken mannen er naast. Zij beweerden dat geen van hen had gereden.

*Bij een kleine alcoholcontrole op de Zeewolderweg werd een 51-jarige man uit Zeewolde betrapt met 455 ugl, dat is bijna twee keer meer als toegestaan (235). *In de ochtend van de tiende mei zagen agenten een motorboot met hoge snelheid varen. In de jachthaven werd de bestuurder aangehouden, een 14- jarige jongen  uit Nijkerk, die al vaker gewaarschuwd was en ook zonder dodemanskoord voer en geen reddingsvesten bij zich had.

*Bij een logistiek bedrijf zijn drie medewerkers op staande voet ontslagen na het wegnemen van een pakje kaassstengels. De policy van het bedrijf is dat deze sanctie volgt op iets wegnemen, of het nu klein of groot is. *Bij een inbraak in een horeca/winkel op een recreatieterrein (hele vroege ochtend) zijn pakjes/sloffen sigaretten weggenomen. Onderzoek loopt. *