Koninklijke onderscheiding voor scout Arnold Joosten

dinsdag 7 augustus 2018 16:04

Blik op Zeewolde- Tijdens de opening van het Nationaal Waterkamp van Scouting Nederland heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Arnold Joosten. Arnold Joosten zet zich al vanaf 1988 in voor de Scoutinggroep Jan Wandelaar in Zeewolde. Hij begon als oprichter en is daarna verder gegaan als secretaris van het dagelijks bestuur en vrijwilliger bij deze Scoutinggroep.

Hij was regelmatig organisator van waterkampen en zette zich ook in voor zeilactiviteiten bij heel grote kampen zoals bijvoorbeeld de Europese Jamboree in 1995. Ook coördineert hij ieder jaar de inzet van scouts bij de dodenherdenking, organiseert de rommelmarkt op Koningsdag en houdt hij zich bezig met de ledenadministratie.

Van 1994 tot vandaag de dag is hij (decorandus) actief als vrijwilliger bij Scouting Nederland. Hij was één van de trekkers van het team Internet bij Scouting Nederland. Van 2000-2017 was hij binnen dit team actief als voorzitter van diverse werkgroepen. Bij de Scout-Ins van 2011, 2013 en 2015 was hij  voorzitter van een programma-onderdeel. Vanaf januari 2013 was decorandus voorzitter van de dienst Communicatie voor het Nationaal Waterkamp (Nawaka) dat gedurende 10 dagen voor circa 4.000 jeugddeelnemers in de zomer van 2014 in Roermond is gehouden.

Ook was hij van 2001 tot begin 2009 in diverse functies lid van de Landelijke Admiraliteit, het overlegorgaan van de waterwerktak van Scouting Nederland. Arnold Joosten bekleed op dit moment nog diverse functies binnen Scouting Nederland op landelijk niveau. Van 2003 tot heden is hij ook actief als vrijwilliger bij het plaatselijke Sinterklaasintochtcomité.