Knarrenhof popelt om ‘Hof van Zeewolde’ te bouwen

donderdag 14 februari 2019 09:58

Blik op Zeewolde- Actief, toekomstbestendig én met elkaar wonen in Zeewolde? Dat biedt De Knarrenhof. Op 6 maart is er een informatiebijeenkomst  in De Meermin (19.00 uur). De gemeente heeft de initiatiefnemers al een stuk grond (Nabij de Dekamarkt in de Polderwijk) toegewezen. Het concept van Stichting Knarrenhof is om met elkaar woonruimte te realiseren waar eenieder, zelfstandig en met goede prijskwaliteitsverhouding woont: noaberschap, zelforganisatie en het vormen van een deel-maatschappij zijn hierbij belangrijke pijlers.

 Een comfortabel, veilig en duurzaam woonhof, met voldoende privacy en waar sociaal contact belangrijk is. Met elkaar wordt het hof bestuurt. De deelnemers bepalen met Stichting Knarrenhof het uiterlijk, de grootte en de plattegrond van de woningen en de gemeenschappelijke tuin en ruimte. Wij volgen daarbij de groepsvoorkeur.  

Landelijk heeft Stichting Knarrenhof al ruim 8.000 geïnteresseerden. Het Knarrenhof wordt in de media als voorbeeldproject genoemd hoe men samen ouder kan worden. In Zwolle is recent het eerste hof geopend. Velen volgen.  De gemiddelde leeftijd bij aanmelding bij de Stichting varieert van 39 tot 93 jaar. Juist deze mix in leeftijd is leuk en belangrijk voor de groepsdynamiek.  Neem vrienden en familie mee om samen te wonen in jouw Hof Zeewolde. Knarrenhof werkt vraagvolgend, als het merendeel wil huren of kopen dan volgen we dat en zetten wij onze ervaring en netwerk in om dat te realiseren. 

In Zeewolde is een prachtige kans voor een Knarrenhof. Vlakbij een supermarkt, de bushalte, het strand, een park en op ongeveer 1,5 km van het centrum van Zeewolde.  Informatiebijeenkomst  woensdag 6 maart 19.00-21.30 Locatie: Kerkplein 20 in De Meermin. 

De stichting Knarrenhof popelt om te gaan bouwen.  Inschrijven: info@knarrenhof.nl

 Meer informatie? www.knarrenhof.nl en  https://www.facebook.com/knarrenhof/