Knarrenhof: nu nog de schep in de grond

maandag 21 juni 2021 11:05

Blik op Zeewolde- Met het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst voor het realiseren van een Knarrenhof, hebben Woonpalet, Knarrenhof en Aannemersbedrijf Haafkes de laatste formele stap gezet in het ontwikkelproces van dit bijzondere project. De volgende stap is de schop in de grond. Naar verwachting start de bouw van de Molenhof (de naam die de toekomstige bewoners gegeven hebben aan de Knarrenhof) in het vierde kwartaal dit jaar. Als de bouw voorspoedig verloopt, kan het project  de herfst van 2022 opgeleverd worden.De Molenhof bestaat uit 7 sociale huurwoningen van Woonpalet en 16 koopwoningen –

Knarrenhof is een hof waar mensen kiezen voor nabuurschap. Met voldoende privacy, een eigen huis en terras, maar met een gemeenschappelijke ruimte en tuin. Dit concept komt overal in Nederland op. In Zeewolde komt de Knarrenhof in de Polderwijk. In de Molenbuurt om precies te zijn, vandaar de naam Molenhof. De woningen zijn ontworpen door Inbo Architecten en worden gerealiseerd door Aannemersbedrijf Haafkes.

De huurwoningen zijn gespikkeld verspreid over de hof. Een bewuste keuze. Carolien van Rijen: ‘Samen op een hof wonen, betekent samen omzien naar elkaar en dan maakt het niet uit of je in een koopwoning of huurwoning woont.’ De woningen hebben een slaapkamer en de badkamer op de begane grond en zijn daarmee levensloop bestendig. Manon Overdijk: ‘Dat was een belangrijke voorwaarde van de gemeente en levensloopbestendig past ook helemaal in ons concept. De bewoners van de Molenhof kunnen hier 113 worden.’

Voor Knarrenhof-begrippen wordt de Molenhof in sneltreinvaart gerealiseerd. Begin 2018 vonden de eerste verkennende gesprekken plaats tussen Knarrenhof en de gemeente Zeewolde. Deze gesprekken waren vanaf het begin positief. Ook de uitnodiging aan Woonpalet om deel te nemen werd positief ontvangen. In de zomer van 2018 vond de eerste bewonersavond plaats en nu staan we aan de vooravond van de start van de bouw.

Alle woningen zijn inmiddels toegewezen. Toekomstige geïnteresseerden kunnen zich bij Stichting Knarrenhof inschrijven voor de wachtlijst en worden geïnformeerd als er een woning vrijkomt. Wie geïnteresseerd is in een huurwoning, schrijft zich in bij Stichting Knarrenhof én bij Woonpalet.

Foto: v.l.n.r. Gerard van Nieuwenhuizen, projectleider Vastgoed en Carolien van Rijen directeur-bestuurder beide Woonpalet. Krijn Naeff, projectleider Haafkes en Manon Overdijk, projectleider en MT-lid Knarrenhof.