De Kleine Distilleerderij wint bij internationale likeur competitie

vrijdag 3 november 2017 22:03

De Kleine Distilleerderij heeft een medaille gewonnen bij de internationale likeur competitie. De Kleine Distilleerderij uit Zeewolde bestaat pas sinds het begin van dit jaar en heeft nog slechts twee producten die op dit moment alleen regionaal verkocht worden. Daar komt wellicht verandering in nu de Cold Brewed Koffielikeur van de distilleerderij de hoogst mogelijke waardering gekregen heeft bij de Global Liqueur Masters.

Tijdens deze internationale competitie van het gerenommeerde vakmagazine spirits business worden de inzendingen uit de hele wereld blind geproefd door een onafhankelijke vakjury. Op basis van uiterlijk, geur, en smaak worden vervolgens punten toegekend en eventuele medailles uitgereikt. Als enige in de categorie koffie heeft Cold Brewed Koffielikeur hierbij de Master medaille 2017 behaald.

Wat de medaille extra bijzonder maakt is de wijze waarop De Kleine Distilleerderij de Koffielikeur maakt: Cold Brewed Koffielikeur wordt niet gearomatiseerd met vanille, caramel of andere aroma’s, de koffielikeur wordt gemaakt door koffie te zetten volgens het cold brew of dutch drip principe waarbij langzaam koud water over een kolom met versgemalen koffie druppelt. Vervolgens wordt hiervan een likeur gemaakt door toevoeging van suiker, wodka, en een kleine dosis vitamine C als antioxidant.

De smaak van de Cold Brewed Koffielikeur is voor 100% afkomstig van de gebruikte bonen, en de kenner kan zelfs de origine van de bonen nog herkennen. De medaille is daarmee ook een indirect compliment aan Bocca, de kleinschalige branderij in Dronten die bij de ontwikkeling van de koffielikeur betrokken is geweest en de Inga Aponte koffiebonen levert.

Met deze medaille op zak werkt De Kleine Distilleerderij aan uitbreiding van het afzetgebied en om dat mogelijk te maken wordt ook de productiecapaciteit van de koffielikeur vergroot, zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit of het kleinschalige karakter.

Daarnaast werkt De Kleine Distilleerderij aan uitbreiding van het assortiment. Zo wordt deze maand Notendop (een Honing-Walnotendrank op basis van whisky) geïntroduceerd, en zal in december IJstijd (een hartverwarmende kruidenlikeur) het licht zien. Op het gebied van distillaten ligt een graanjenever in de planning, en ook wordt binnenkort een eerste vat ingelegd voor de productie van een eigen whisky.

Meer informatie: www.dekleinedistilleerderij.nl