Klassieke en vette DAF’s bij Hans en Grietje

donderdag 3 oktober 2019 14:50

Blik op Zeewolde- Op zondag 13 oktober (10.00-111.00 uur) is de DAF- club Nederland op bezoek bij pennenkoekenhuis &Speelparadijs Hans en Grietje aan de Sternweg. Onder de noemer ‘vette Daf’s zijn tal van klassieke  Daf’s en Volvo’s met variomatic te zien maar ook niet-meer-helemaal-originele en naar eigen inzicht verbouwde Daf’s of Volvo’s, rally-Daf’s, ingebouwde airco’s of andere gadgets, verlaagd, snellere motor, brede banden of speciale parelmoer lak.

Het leek de evenementencommissie (EVC) van de club leuk om deze groep met hun bijzondere klassieke auto’s eens samen te brengen met een groep clubleden die hun Daf of Volvo met variomatic zo origineel mogelijk willen houden. Want naast de verschillen in hun auto’s, hebben de leden één ding gemeen: hun Daf of Volvo met variomatic rijdend houden! Dat is gelukt. Onder de naam “Vette Daf’s” komen zij op zondag 13 oktober bij elkaar en rijden gezamenlijk een toertocht. Met name voor en direct na de toertocht zijn alle auto’s van dichtbij te bewonderen.

De DAF Club Nederland is in 1980 opgericht, telt bijna 1800 leden/donateurs met circa 3500 auto’s (de oudste uit 1959).  – heeft naast een traditioneel, rijk gevuld, onderdelenmagazijn ook een moderne webshop.