Kippenvelmomenten diploma-uitreiking RSG Slingerbos

dinsdag 14 juli 2020 12:03

Blik op Zeewolde- ‘Wat een gave ervaring!’, ‘Wat hebben jullie er binnen de mogelijkheden een geweldig feest van gemaakt’, ‘Wat een heerlijke avond!’ waren enkele reacties van ouders en (inmiddels oud-) leerlingen. Bijzonder was de diploma-uitreiking op RSG Slingerbos in Harderwijk zeker, want ondanks dat de 1,5m afstand voor leerlingen niet meer geldt, waren er nog wel beperkingen voor ouders en in het aantal personen.

Met hulp van ons onderwijsondersteunend personeel werden de gymzalen omgetoverd tot ware feestzalen. In de ene zaal zaten alle examenleerlingen (gezellig bij elkaar), en in de andere zaal zaten de ouders op 1,5m afstand van de andere ouders. Middels een videoverbinding was er contact met de andere zaal.

Waar het om draaide was natuurlijk het uitreiken van de diploma’s. Iedere examenleerling werd binnengereden op een riksja (bestuurd door docenten) en tijdens het rijden van de ereronde werd een verhaal verteld over de schoolloopbaan. Een fantastische ervaring voor zowel de leerling, maar ook voor de ouders.

RSG Slingerbos kijkt buitengewoon positief terug op deze uitreikingen en gaat zeker elementen gebruiken in de uitreikingen van volgende jaren. Dank aan alle betrokken collega’s, leerlingen en ouders. Samen zijn er geweldige avonden van gemaakt. Samen kom je verder.