Kinderfeest in speelbos de zevensprong

maandag 10 december 2018 08:15

Blik op Zeewolde- Op zondagmiddag 16 december tovert Staatsbosbeheer, in samenwerking met improvisatiegroep ‘dinges’, het speelbos de Zevensprong weer om tot een waar sprookjesbos voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar. Het thema dit jaar is ‘Dapper Durven Doen’. Een tijdmachine brengt de kinderen 1000 jaar terug in de tijd naar het jaar 1018 en komen terecht in het dorp Seawaelt. Hier, in dat verre verleden, leven de mensen van de natuur en zijn ze bijzonder gekleed. Uiteraard zouden de bewoners het geweldig vinden als de kinderen ook in creatieve kledij naar het feest durven te komen. Waar je dapper kunt zijn door opdrachten uit te voeren en stoer kunt zijn door gewoon te doen.  

Maar wat kun je dan allemaal doen? Voelen in een voelboom of een verhaal vertellen bij de vertelboom of de houthakker helpen bij het houthakken en nog veel meer. Aan het einde heb je een ‘wapenschild paspoort’ en kom je op het grote Seawaeltplein waar je broodjes kunt bakken warme chocomel kunt drinken en als je dan eindelijk naar huis mag krijg je ook nog een prachtig, stoer en charmant sieraad mee.

Uiteraard mag je blijven spelen in het speelbos zo lang je maar wilt. Dus kom naar het speelbos en geniet van een heerlijke middagje buiten. Het begint allemaal om 14:00 uur en eindigt om 17:00 uur. De route is ook geschikt om met de kinderwagen te volgen. Er zijn geen kosten aan verbonden alles is gratis.

Groenewoudseweg 7 naast de schuur van Staatsbosbeheer.