Kaars of lichtje voor een overleden kind.

donderdag 6 december 2018 11:21

 Blik op Zeewolde-  Op  zondag 9 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd steken mensen om 19.00 uur kaarsjes aan en denken aan hun overleden kind(eren). De dag is gericht op alle situaties ongeacht de levensfase waarin een kind is overleden, vanaf miskraam tot het overlijden op volwassen leeftijd. Het maakt niet uit hoe lang het geleden is.

 Op deze avond wordt er op de algemene begraafplaats in Zeewolde een activiteit georganiseerd voor ouders, broertjes en zusjes van overleden kinderen en familieleden. Iedereen is vanaf 18.45 welkom voor een kopje koffie of thee en limonade. Precies om 19.00 uur worden er gezamenlijk de kaarsen/lichtjes aangestoken, wordt er een gedicht voorgedragen en geluisterd naar mooie muziek.

 Aansluitend kunnen de aanwezige kinderen een gezamenlijk kunstwerk maken ter nagedachtenis aan een  overleden kind. De organisatie van Wereldlichtjesdag is in handen van Sabina Krijger van de Kinderhoeksteen, Simon Rhijnsburger van Nature Uitvaartzorg en Wilko Knol van nabestaandezorg en financieel welbevinden.