Jongeren verdienen geld met eigen bedrijf

zondag 24 juni 2018 22:15

Blik op Zeewolde- De zomervakantie komt er weer aan. Voor genoeg jongeren betekent dit; uitslapen, vakantie vieren, uitgaan, terrasjes pakken en eindeloos Netflixen. Maar het kan ook anders!  ZomerOndernemer laat jongeren tussen de 15 en 23 jaar dit jaar voor de 9e keer ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Gewoon om eens te proberen en te kijken of het ondernemerschap iets voor ze is. Deelname is kosteloos. Sterker nog, de deelnemers ontvangen zelfs een startkapitaal.

Steeds meer jongeren in Flevoland starten een eigen bedrijf. Toch zijn er veel jongeren die de stap niet durven te zetten of gewoonweg niet weten hoe dat moet. ZomerOndernemer helpt jongeren in 6 weken bij het starten van een onderneming. ZomerOndernemer Flevoland begint op 23 juli met een driedaagse training waarbij de jongeren alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen.

Na deze trainingsdagen is er elke week op woensdag een terugkomdag. Tijdens deze terugkomdagen zijn we te gast bij lokale ondernemers in de provincie Flevoland voor workshops, presentaties en rondleidingen. Ze leren verschillende ondernemersvaardigheden; zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Ook bouwen ze aan een regionaal netwerk en leren ze veel nieuwe mensen kennen. We sluiten ZomerOndernemer Flevoland feestelijk af met een kick-out. De ZomerOndernemers presenteren hier het bedrijfsidee aan familie, vrienden en lokale ondernemers.

Na de zomervakantie bepalen de jongeren zelf of ze verder gaan met het bedrijf of niet. Ze zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is tijdens het project niet verplicht.

Dankzij de steun van landelijke en regionale sponsoren en gemeentelijke subsidies is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat jongeren nodig hebben is een leuk bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. Er is in Flevoland plek voor maximaal 30 deelnemers.