Jongens wilden boom in de fik steken

zondag 29 juli 2018 20:53

Blik op Zeewolde- Elke twee weken brengt Geert Wind van de politie Zeewolde ons op de hoogte van gebeurtenissen waar zijn mensen bij betrokken waren. *Op de Tweespan werd een pallet toiletpotten gestolen door een hek open te knippen. Er zijn wel camerabeelden maar de dieven zijn daarop niet herkenbaar. *Aan de Strandweg werd een elektrische fiets gestolen

*Op de Slingerweg werd bij De Eemhof twee maal gepoogd in te breken, de eerste mislukte, de tweede leverde een Iphone en wat andere apparatuur op. *Op de Eemmeerdijk maakte een fietser een stuurfout en kwam in de berm terecht, de fietser is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. *Op een bospad tussen de Rassenbeektocht en het Laakse strand is een bromfietser onderuit gegaan en met een beenwond voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

*Op de Gooiseweg zag een Belgische automobilist een zwaan oversteken en remde, een achter hem rijdende automobiliste merkte dat niet op tijd op en knalde tegen haar voorganger aan. Deze bestuurster uit Dalfsen in naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek. *Ook op de Gooiseweg een kopstraatbotsing, ook hier zag een chauffeur te laat dat diens voorganger stopte. *Een bestuurder reed rechtdoor over de turborotonde bij de ganzenweg en vernielde daarbij de begroeiing. Verder geen letsel.  De chauffeur had 765 ugl op. *Aan de Ibisweg wilden jongens een brandje zien en probeerden een boom in de fik te steken. Getuigen zagen het maar toen de politie kwam waren de vogels gevlogen.

*Op de Slingerweg (De Eemhof) zou een 19-jarige vrouw onzedelijk betast zijn. Van de dader geen spoor * De politie controleert ook goed op het water. Beboet werden onder meer mensen die een board achter hun boot hebben hangen, waarop dan meestal een kind zit. Dat wordt, waarschuwt Wind, gezien als waterskiën. ‘Ze weten dat dat niet mag’, zegt de politieman. De boetes liegen er niet om. Wind legt uit dat dit gevaarlijk kan zijn omdat andere boten niet hoeven te zien dat er een board achter hangt en deze kunnen overvaren.