Jeugdbrandweer zoekt leden

zondag 14 juli 2019 09:54

Blik op Zeewolde- De Jeugdbrandweer zoekt leden. Kelvin van Esch (20) vertelt. Hij  is vrijwilliger bij het brandweerkorps Zeewolde, hij is de jongste vrijwilliger en tot nu toe de enige die is doorgestroomd vanuit de jeugdbrandweer. Ik heb mij aangemeld toen ik ongeveer dertien jaar was, dat is al een lange tijd terug. De jeugdbrandweer Zeewolde was toen ook pas net opgericht. Mijn vader heeft mij inderdaad kennis laten maken met de brandweer. Hij is zelf ook vrijwilliger geweest. Ik zocht een sport die me echt wat kon bieden en waar een hoop uitdaging in is te vinden. De jeugdbrandweer had dat allemaal.’

‘Mijn tijd bij de jeugdbrandweer was echt een mooie en bijzondere tijd, ik heb mij zelf kunnen ontwikkelen en heb veel vrienden gemaakt. Ik ben gebleven omdat ik, naarmate ik ouder werd, door kreeg waar ik naar toe werkte. De brandweer is een vrijwillige hobby waarin je zoveel voor een ander kan betekenen en soms net het verschil kan maken. Ook de samenhang in het korps en het familiegevoel gaf mij geen enkele aanleiding of twijfel om weg te gaan.

‘Bij de jeugdbrandweer heb ik verschillende functies gehad. Ik ben begonnen als pompbediende, maar heb over de jaren alle taken onder de knie gekregen. Dat was een goede basis voor mijn brandweeropleiding. Ik ben nu twee jaar vrijwilliger. De stap van de jeugd naar vrijwilliger is een flinke, maar om dan het complete plaatje te zien en mee te maken is gaaf. Ik heb daar ook lang naar uitgekeken en het voldoet aan al mijn verwachtingen. In de korte tijd die ik nu bij het korps ben, heb ik toch wel wat dingen gezien en meegemaakt. Het meest heftig wat me is bij gebleven zijn de auto-ongevallen. Op zulke momenten merk je wel hoe belangrijk het is dat we er voor die mensen zijn en het verschil voor hun kunnen maken samen met andere hulpverleners. ‘

De jeugdbrandweer is opgezet als kweekvijver voor de vrijwillige brandweer en zoekt nieuwe leden. Begeleider is Marcus Booi. Voor informatie: m.booi@brandweerflevoland.nl

Dit artikel verscheen eerder in de papieren uitgave dd. 3 juli van de huis aan huis maandkrant Blik op Zeewolde