Jeugd- en jongerenwerk krijgt een boost

donderdag 13 januari 2022 16:03

Blik op Zeewolde- Het jeugd- en jongerenwerk krijgt voor dit jaar een ‘boost’.  Na jaren is dit werk sinds 1 mei weer terug van weggeweest.  Lars Oostland (foto) is de  jongerenwerker. In september kreeg hij er een collega bij die uit ‘coronagelden’ betaald werd. Geld dat het rijk aan gemeenten beschikbaar stelde om vereenzaming onder jongeren tegen te gaan. Ook voor dit jaar is er geld vanuit het rijk gekomen voor dit doel en ‘dus’ worden de extra uren (via de collega) voortgezet.

Het jeugd- en jongerenwerk heeft een veelheid aan activiteiten georganiseerd. Dankzij deze ‘boost’is het werk in een hele korte periode meteen stevig neergezet. De hoop en verwachting is dat als jongeren actief en positief bezig zijn, dit een preventieve werking kan hebben. De jongerenwerkers hebben  een signalerende functie. Als zij zien dat jeugdigen zich in een moeilijke situatie begeven, maken zij dit bespreekbaar. Indien nodig wordt er opgeschaald naar zorg.

Hoe het na dit jaar gaat met de extra uren is niet bekend. Wethouder Egge Jan de Jonge zegt dat dat afhangt van de resultaten die dit jaar gehaald worden.

In de papieren editie van Blik op Zeewolde (aanstaande woensdag 19 januari) een uitgebreid artikel over nut en noodzaak van het jeugd- en jongerenwerk.