Jan de Wit uit de gemeenteraad

woensdag 3 september 2014 09:17

Jan de Wit van BurgerBelang vertrekt uit de gemeenteraad, hij heeft maandag (1 september) bij burgemeester Gorter zijn ontslag ingediend. De Wit zit sinds 2010 in de gemeenteraad. In de vergadering van 9 september neemt hij afscheid. Zijn beoogd opvolger is Ruud Visser. De Wit zegt dat hij zijn beslissing weloverwogen heeft genomen. ‘Ik stop als raadslid voor BurgerBelang, niet omdat ik er genoeg van heb, maar omdat ik het te druk heb. Mijn werk als beleidsadviseur in het voortgezet onderwijs zorgde er voor dat ik vóór de zomervakantie enkele vergaderingen moest missen. Vlak voor de vakantie heb ik een extra taak als psycholoog in het Samenwerkingsverband Lelystad voor Passend Onderwijs aanvaard, waardoor ik meer ben gaan werken. Ik krijg ook steeds meer aanvragen om als holistisch psycholoog een gesprek met iemand te voeren. En tenslotte wil ik ook nog een promotieonderzoek doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn beoogd opvolger (zijn geloofsbrieven moeten nog worden aanvaard) de belangen van BurgerBelang uitstekend naar voren zal brengen.’