Jo, Annie en Mien maken het leuk

zaterdag 4 augustus 2018 09:57

Blik op Zeewolde- Op verzoek van JAMmer het artikel uit de krant van woensdag nu ook digitaal. Kop: Jo, Annie en Mien maken het leuk. Intro: Ze spraken bezoekers aan op de kerstmarkt, op koningsdag, pinkendag, de Nacht van Zeewolde en burendag. Wie zijn deze in bloemetjesjurken gehulde  Jo, Annie en Mien? Platte tekst: ‘Als er iets leuks te doen is zijn wij van de partij’, zegt Amber Gorlee, de dagelijkse versie van Annie. Samen met  Jose Polderman (Jo) en Maggie Kleine-van Leeuwen (Mien) vormt zij JAMmer.

‘José bedacht dat we als onnozele Rotterdamse huisvrouwen zouden gaan. Met bloemige huishoudjassen, doekje in het haar en crocs.’ Maggie: ‘We hebben afhankelijk van de locatie of het evenement variaties in sport- of buitenkleding. Wel hebben we allemaal onze eigen kleur. Dat is te zien in accenten. Jo is paars Annie is blauw en Mien is rose.’  Hoe de ideeën ontstaan?   Maggie: ‘We lezen ons wel in en proberen daar op in te springen. In het begin gingen we uit onszelf als we iets leuks zagen en als we konden maar inmiddels worden we ook gevraagd.

José: ‘We overleggen dan met de organisatie van een evenement. Amber: ‘Daarna gaan we aan tafel zitten en roepen van alles. Als we ergens keihard om kunnen lachen gaan we het doen. ’ Maggie: ‘We kennen elkaar van theatersportvereniging  Dinges en knutselden iedere woensdag iets leuks in elkaar. Het leek ons wel leuk om op Koningsdag iets grappigs te doen met straattoneel. Toen hebben we typetjes bedacht. Dat zijn eigenlijk vergrotingen van onze eigen karakters.’ José: ‘ We merkten dat het aansloeg en dat we er zelf heel veel plezier aan beleefden. Dan ga je door.’ Maggie: ‘Als Mien geef ik altijd alleen maar hele leuke complimentjes. Ik vind alles leuk en lief en mooi, we beledigen mensen nooit.

Eigenlijk zet ik altijd mezelf voor gek door niet al te snuggere antwoorden. Ons doel is de lach bij de mensen brengen en mensen te verbinden, er is al ellende genoeg op de wereld.’ José: ‘Je hebt snel genoeg door of mensen het leuk vinden dat je ze benaderd. Het is nog niet voorgekomen dat mensen negatief op ons reageren. Soms hebben we ook wel hele mooie gesprekken met mensen. Annie: ‘En onze die-hard fans komen gewoon even voor een knuffel.’  Amber: ‘We zijn nu anderhalf jaar bezig en worden toch wel regelmatig gevraagd voor evenementen. Mensen beginnen ons een beetje te kennen en we horen er toch wel bij.’ José: ‘Als we niet met alle drie kunnen dan kunnen, spelen we andere typetjes.’ Wat mogen we in de toekomt van het trio verwachten? ‘We oefenen voor Broadway’, liet José zich eens ontvallen. Maggie: ‘We gaan nog veel meer gekkigheid uithalen. Onze ideeën zijn nog lang niet op.’ José: ‘Het lijkt het ons ook leuk om in andere dorpen wat bekend te worden, maar Zeewolde gaat natuurlijk voor.’

Maggie: ‘Elke week maken we  een filmpje van onze avonturen als huisvrouwen. We gaan naar verenigingen en locaties zoals het blote voetenpad, de sportschool, de escaperoom.  Binnenkort krijgen we judoles. We willen eigenlijk wel wat breder publiek en meer bekendheid.  José: ‘Verenigingen vinden het superleuk als wij komen omdat ze dan een heel leuk filmpje krijgen over wat zij doen en dat op een  leuke grappige manier in het daglicht wordt gezet. Het meeste is improvisatie. We schrijven geen teksten maar weten wel waar we naartoe willen. Omdat het improvisatie is weet je niet waar de ander mee komt en dat geeft soms zulke komische scenes dat we regelmatig in de lach schieten en dan moet het nog een keer, en nog een keer, en nog een keer. We houden de grapjes waarom we opnieuw moeten opnemen er dan in. We zijn we ook benaderd door een rijschool om een filmpje op te nemen, dat wordt natuurlijk weer op z’n JAMmers over de top.’ De filmpjes zijn te zien op de Facebook pagina: JAMmer en Youtube pagina: JAMmer Jo Annie en Mien. Verenigingen die een leuk filmpje willen, kunnen contact opnemen via jammermailtje@gmail.com of breedvermaak@gmail.com