Jaarexpositie Kunstkring ‘Emotie’ start Atelierroute

donderdag 7 november 2019 11:20

Blik op Zeewolde- ‘Emotie’ is de titel van de jaarlijkse expositie  op 16 en 17 november in De Verbeelding.  In deze expositie tonen de leden van de Kunstkring Zeewolde hun object of kunstwerk, dat een relatie met de titel heeft. Het aantal deelnemers is dit jaar gestegen tot zo’n 40 kunstenaars, die in veel gevallen het thema als onderwerp voor hun kunstwerk hebben gekozen. De expositie laat een diversiteit aan objecten zien, zoals schilderijen, beelden, foto’s, ruimtelijke objecten en keramiek.

Zaterdag 16 november om 12.00 uur is de inloop in de Verbeelding. De tentoonstelling wordt om 12.30 uur door Marijke Peschel (voorzitter Kunstkring) geopend. De jaarexpositie is tevens het startpunt van de Atelierroute in Zeewolde,  start om 13.30 uur.

Onder begeleiding van Marina van Arendonk de cultuurmakelaar, kunstenares Ella Steenmeijer en docent Tanja Hofland (Levant/ Oriënt) is er ook een educatief project ontwikkeld waar 2e jaars leerlingen van de middelbare school Oriënt aan deelnemen. De werkstukken van de leerlingen zijn gedurende de expositieperiode ook in deze expositie te zien.

De expositie in De Verbeelding is op zaterdag en zondag toegankelijk tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De entree is gratis.

Het doel van de zelfstandige vereniging Kunstkring is het organiseren van exposities, lezingen en workshops ten einde de kennis over allerlei kunst- en cultuurvormen bij de leden te verbreden. De vereniging wil zo tevens een bijdrage leveren aan de uitstraling van Zeewolde als kunstenaarsdorp. De Kunstkring bestaat uit circa 80 leden.

g