Inloopspreekuur Openbaar Vervoer voor senioren

vrijdag 27 september 2019 07:55

Blik op Zeewolde- Op vrijdag 11 oktober (10.00 – 11.30 uur) wordt in dienstencentrum De Sfinx een inloopspreekuur gehouden over het openbaar vervoer. Het inloopspreekuur is bedoeld voor senioren. OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein.

Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen.

Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Voor vragen 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov- ambassadeur@ervaarhetov.nl