Inloopavond werkzaamheden Vogelweg

zaterdag 8 september 2018 12:07

Blik op Zeewolde- Provincie Flevoland gaat in het voorjaar van 2019 twee rotondes aanleggen op de Vogelweg. Tijdens een inloopavond op dinsdag 18 september worden de werkzaamheden toegelicht. Door de komst van de woonwijken Almere Hout en Oosterwold maakt het doorgaande verkeer op de Vogelweg steeds meer plaats voor bestemmingsverkeer. Daarom hebben Provincie Flevoland en Gemeente Almere besloten tot een herinrichting van de Vogelweg ter hoogte van de woonwijken. Om de veiligheid te vergroten worden twee rotondes aangelegd en gaat de snelheid omlaag naar 60 km/u. Ook wordt de weg aan weerszijden verbreed met een betonstrook. Zo houden we de weg geschikt voor landbouwverkeer. De werkzaamheden worden uitgevoerd van de kruising met de N305 Waterlandseweg tot en met de op- en afritten van de A27. De op- en afritten worden veiliger ingericht, als onderdeel van het project ‘Meer Veilig’ van Rijkswaterstaat.

De uitvoeringsperiode staat – onder voorbehoud van het tijdig kunnen verleggen van kabels en leidingen – gepland voor de maanden april, mei en juni 2019.

Op dinsdag 18 september houden Provincie Flevoland en Gemeente Almere een inloopavond in de Buurtschuur, Nobellaan 13 te Almere. De inloopavond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur. Medewerkers van provincie en gemeente zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Er is geen vast programma.