Initiatief woonbegeleider Coloriet: Aangepaste Avondvierdaagse Zeewolde

dinsdag 11 juni 2019 12:06

Blik op Zeewolde- Speciaal voor de bewoners van Coloriet de Sfinx was de Avondvierdaagse Zeewolde wat aangepast. Dankzij het initiatief van woonbegeleider Petra was er nu een 2 kilometer route voor mensen met een beperking.  Andere jaren doen de ouderen alleen tijdens de intocht mee. Petra vroeg zich af of er een mogelijkheid was om alle avonden betrokken te zijn en nam contact op met de organisatie. “Onze bewoners zijn niet allemaal goed ter been of zitten in een rolstoel. Daarom is het mooi dat we hier in Zeewolde deze route nu hebben.” Woonbegeleiders, gastvrouwen, vrijwilligers en familie zijn de begeleiders. 

 De bewoners lopen en rollen drie avonden mee en hebben donderdag een rustdag. “Dan is de start bij RCN en dat is te ver voor ons, bovendien is die route niet handig met de rolstoel.” Wat zij ook geweldig vindt, is dat de uitreiking van de medailles voor de bewoners op het plein voor Coloriet de Sfinx plaatsvindt. “Bij de andere uitreiking staat de muziek heel hard en dat zorgt voor teveel prikkels voor de ouderen en de mensen met dementie.”

Petra vertelt enthousiast dat de bewoners deze Avondvierdaagse geweldig vinden. “Zij kennen allemaal de Avondvierdaagse van vroeger toen ze zelf of hun kinderen meededen. Hun route nu is een deel van de 5 kilometer. Al die jonge mensen om zich heen, dat is voor hen genieten.”