Informatieavond prostaatkanker bij Toon Hermans Huis

maandag 23 september 2019 15:43

Blik op Zeewolde- Op maandagavond 30 september wordt door het Toon Hermans Huis in samenwerking met Piet Braal van de Prostaatkanker Stichting (PKS) een informatieavond over prostaatkanker gehouden. PKS heeft als doelstelling lotgenoten(en hun eventuele partners) te ondersteunen met informatie, lotgenotencontact, met de behartiging van hun belangen en het stimuleren van voor prostaatkanker relevant wetenschappelijk onderzoek.

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. In Nederland gaat het gemiddeld om ongeveer 33 mannen per dag of wel 10.000 mannen per jaar, dat zijn er bijna 200 per week. Als de diagnose prostaatkanker is gesteld, komen er veel vragen aan de orde. Wat nu? Hoe nu verder? Wat zijn de behandelmogelijkheden? Wat voor invloed heeft de ziekte op mijn dagelijks leven en op mijn (seksuele) relatie? Al deze vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond Prostaatkanker.

Door de PKS wordt een korte informatieve film vertoond. Ook komen nieuwe behandelwijzen aan de orde. bezoekers ontmoeten lotgenoten die hun ervaringen willen delen.

Als blijkt dat er behoefte is aan een regelmatige ontmoeting tussen mannen om onderling uit te wisselen, zal het THhuis dit graag faciliteren. Ook is een vrouwen/partner groep mogelijk indien hier vraag naar is.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 uur Inloop
20.00 uur Opening en welkom
21.30 Afsluiting
Locatie: Mazerhard 37 Zeewolde

Aanmelden kan via info@toonhermanshuiszeewolde.nl

Zie ookwww.toonhermanshuiszeewolde.nl/thema-avonden/