Informatieavond Omniumschool Zeewolde

maandag 7 januari 2019 10:53

Blik op Zeewolde- Op 30 januari houdt stichting Omniumscholen een informatieavond voor de start van de Omniumschool basisschool in Zeewolde. Het bestuur nodigt belangstellende ouders en onderwijsprofessionals uit. Op de informatieavond wordt er een toelichting gegeven over Kernonderwijs op de Omniumschool en op de kindvisie van de stichting: maatwerkonderwijs, samen werken, leren, ondernemen, ontdekken, onderzoeken, fantasie gebruiken. ‘Hierdoor zit het kind in een veilige, gestructureerde en daarbij bekende en uitdagende omgeving. Een omgeving waar iedereen elkaar kent en daardoor automatisch op elkaar inspeelt. De school biedt kinderen een adres waar ze bekend, gekend en herkend worden, zegt Dorien Kok, voorzitter College van bestuur.

Zij legt uit dat Kernonderwijs een nieuwe onderwijsvorm is waar oog is voor bestaande kwaliteiten van onderwijssystemen in en buiten Nederland, die zich echter niet alleen richt op het gemiddelde kind, maar waar gekeken wordt naar aanpak en tools om alle kinderen dat te geven wat ze nodig hebben om te groeien, bloeien en het maximum aan potentie te stimuleren. Het streven is om in de toekomst ook een afdeling voor voortgezet onderwijs te starten.

Op 2 september 2019 is de eerste schooldag van de Omniumschool basisschool gepland. Het bestuur van stichting Omniumscholen streeft ernaar om op die datum ook de kinderopvang voor 2-4 jarigen te starten. Er wordt daarbij een eigen voor- en naschoolse opvang geboden, die aansluit bij visie en kindbenadering. De schooltijden zijn ingericht op de mogelijkheid van een semi continue-rooster, waarbij de tussen de middag opvang door professionals wordt verzorgd. Er loopt vanaf start een rode lijn door de opvang en het onderwijs.

De school wordt gevestigd in het schoolgebouw aan de Kortsteel 5 komt (voormalige Kiekendief). De Omniumschool richt zich ook op de regio.

De informatieavond wordt gehouden in ontmoetingscentrum Open Haven. Deur open: 19.15 uur. Aanvang 19.30 uur. De informatieavond duurt tot 21.30 uur. Aanmelden: www.Omniumschool.nlhttp://www.Omniumschool.nl (aantal personen doorgeven) 

www.Omniumschool.nl