In december net zoveel woninginbraken als in heel 2019

donderdag 9 januari 2020 12:49

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft Miklos Coumou van de politie Zeewolde een overzicht van zaken waar zijn mensen bij waren betrokken. * Elke decembermaand is het weer raak. Inbrekers maken van de korte dagen gebruik om in te breken, vaak aan het eind van de middag. In december maar liefst zes inbraken en vier pogingen daartoe. De werkwijze was in vrijwel alle gevallen dezelfde, via de achterkant van de woning.

  • In een woning op een recreatiepark aan de Bosruiterweg werd een hennepkwekerij ontmanteld, met 431 planten voor een kwekerij aan huis een grote. De eigenaar van de woning had deze verhuurd maar rook onraad en tipte de politie, de 44-jarige huurder werd aangehouden. De hennepkwekerij kwam niet in beeld tijdens de grootschalige controle op het park van eind november. De kwekerij is mogelijk pas na die tijd in bedrijf genomen. Omdat de eigenaar zelf in actie kwam door te waarschuwen wordt de woning niet verzegeld.
  •  Op een boot in een haventje in de buurt van het Laaksestrand vonden meerdere explosies plaats, oorzaak mogelijk een lekkende gasfles. Er bleek (later) niemand aan boord.
  • Een 21-jarige Zeewoldese werd aan het Vlierbesplein aangehouden wegens bedreiging. De vrouw verzette zich daarbij hevig en bedreigde ook de agenten. Het openbaar ministerie bepaalt de strafmaat.