HVC: blijf goed afval scheiden en ruim niet extra op

maandag 23 maart 2020 17:32

Blik op Zeewolde- Afvalophaler HVC roept op afval goed te scheiden en niet extra op te ruimen en weg te gooien. Even de schuur opruimen, of de zolder uitmesten, alle maaltijden thuis eten. ‘We produceren met z’n allen nu veel meer afval thuis dan voordat de coronamaatregelen in gingen. Niet gek, want er zitten meer mensen thuis.’, laat HVC weten in een persbericht. ‘Wij doen we er alles aan om de ondergrondse containers zo snel mogelijk te legen. Maar hierbij hebben we ook hulp nodig. Probeer niet teveel afval te produceren in deze tijd, blijf het afval goed scheiden en gooi even geen extra spullen weg. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het netjes en schoon blijft op straat.’

We merken nu, na het weekend, dat de ondergrondse containers voor restafval veel voller zitten dan normaal”, zegt directeur inzameling van HVC Gertjan de Waard. “We begrijpen dat mensen meer afval hebben nu ze massaal thuis zitten. Toch roepen we op om niet extra te gaan opruimen in deze tijd. Ook helpt het om goed te blijven afval scheiden zodat de hoeveelheid restafval zo laag mogelijk blijft”.

Collega’s van andere afdelingen binnen HVC springen nu bij om er samen voor te zorgen dat de afvalinzameling doorgaat. Ook worden, waar mogelijk, extra voertuigen ingezet.

“De afvalinzameling loopt gewoon door, maar we moeten niet teveel uitval hebben door zieken. We willen onze chauffeurs daarom zo goed mogelijk beschermen en vragen iedereen om de regels met betrekking tot de sociale afstand in de gaten te houden. De mogelijke extra uitval van collega’s in combinatie met de toegenomen afvalproductie, zal zorgen voor logistieke uitdagingen”, besluit de Waard.