Hovenier helpt: ‘Nog steeds helemaal onder de indruk’

zaterdag 29 september 2018 12:03

Blik op Zeewolde- Hoveniersbedrijf Gildengroen heeft, net als vorig jaar, meegewerkt aan de actie ‘Hovenier helpt’. Dit is een initiatief om hulpbehoevende mensen te ondersteuning in het groene(tuin)omgeving. Gildengroen was één van de 300 deelnemende bedrijven die zich belangeloos hebben ingezet.

Uit Zeewolde kwamen ondanks een oproep geen aanmeldingen, waardoor Gildengroen een project in Hierden kreeg aangewezen, het hele team heeft daar de handen uit de mouwen gestoken om de tuin van een inwoonster( die anoniem wil blijven) een oppepper te geven.

Marcel Achterberg: “Het gazon was meer onkruid dan gras en ook de borders waren erg overwoekerd. Ik kan mij voorstellen dat dit niet meer lukt wanneer je fysiek niet goed functioneert. Fijn om op deze manier een steuntje in de rug te geven, zodat het geheel weer te overzien is. We hebben het huidige gazon afgeplagd en door gefreesd. Zo werd weer een mooie ondergrond verkregen voor de nieuwe graszoden. Daarnaast de borders aangevuld met onderhoudsvriendelijke beplanting, de haag is gesnoeid en de paden onkruidvrij gemaakt. Ook heeft het terrasje in de tuin een update gekregen. Met gebruik van de huidige bestrating (andersom gestraat) in combi met vierkante tegels  ziet het terras er weer als nieuw uit. Door gebruik te maken van aanwezige materialen zijn we tevens duurzaam aan de slag!”

Cora: “Natuurlijk konden wij dit niet alleen en hebben wij naast ons team ook sponsoren gevonden in de vorm van materialen. Zo heeft Queens Grass de graszoden aangeleverd en A1 verhuur de tuinfrees ter beschikking gesteld. Heel fijn dat we zo’n goed contact hebben met onze leveranciers. Een prettige en waardevolle samenwerking”.

Reactie mevrouw: “Ik kan nog steeds niet geloven dat er in één dag een hele andere tuin is ontstaan. Er is hard gewerkt en met wat voor resultaat! Ik kan niet uitleggen hoe ontzettend blij ik ben met mijn tuin. De tuin was al een hele lange tijd een blok aan mijn been. Ik wist mij er geen raad mee. Al meerdere pogingen gedaan om er wat aan te doen maar het was als water naar de zee brengen. Ik ben nog steeds helemaal onder de indruk. Het eerste wat ik in de ochtend doe is kijken naar de mooie aangelegde tuin.”

Hovenier Helpt is een initiatief van TuinKeur. TuinKeur wil met Hovenier Helpt maatschappelijke betrokkenheid van de hoveniersbranche stimuleren. Tevens is het initiatief opgezet om de veelzijdigheid van de hovenier te promoten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep partners. Het betreft alle partijen die breed aanwezig zijn in de hoveniersbranche en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan.

 Neem ook een kijkje op onze vernieuwde website: www.gildengroen.nl