Hoog tijd voor een Mannenavond

maandag 8 april 2019 16:23

Zeewolde- Na Lady’s nights, seniorenavonden en springkussenmiddagen is het nu tijd voor een mannenavond. Een samengestelde vriendengroep vond het tijd om Zeewolde op te luisteren met een evenement waarover nog lang nagepraat gaat worden en hopelijk een aanzet wordt voor een mooie traditie. De mannenavond wordt gehouden in de grote zaal van The Lux, die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot één grote mancave met strak opgepoetste klassieke auto’s en motoren.

De bezoeker krijgt waar voor zijn geld. Bij binnenkomst wordt hij met zijn vrienden welkom geheten door een echte maître. Nadat de jas is aangenomen ontvangt elke bezoeker een persoonlijk evenementenglas dat na afloop mee naar huis genomen kan worden, in dit glas zit al een welkomst(consumptie)muntje. Diverse (lokale) bierbrouwers laten hun brouwsels zien en proeven. Er is een whiskeycorner en ook aan de inwendige mens is gedacht, de Carbecue – het toffe equivalent van de simpele barbecue – staat gereed. Ondertussen speelt de energieke coverband The Bukkums gouden rockhits. Bezoekers die iets willen laten doen aan hun coupe of hun baard in stijl willen, kunnen terecht bij een barbier.

De entree is met tien euro laag. Munten voor al het lekkers zijn op de avond te verkrijgen voor 2,50 per stuk. Mocht je er op het einde van avond nog één in je zak hebben, dan heb is dat een gelukkie. Met deze munt kan een verrassing afgehaald worden voor vrouw of vriendin. ‘Zodat je hopelijk op Eerste Paasdag een uurtje langer op bed mag blijven liggen’, zegt één van de organiserende mannen. ‘Zij gelukkig en jij iets om jaren over na te praten met je maten.’

De mannenavond wordt gehouden op zaterdag 20 april vanaf 20.00 uur in  The Lux. Kaarten voor dit mega-evenement zijn te verkrijgen voor tien euro bij topslijterij Mitra Thiele aan het Raadhuisplein.

(auteur Max Wolters. Dit artikel werd eerder gepubliceerd in de maandkrant Blik op Zeewolde van 27 maart 2019)