Hockeyclub Zeewolde winnaar campagne verantwoord alcoholgebruik

zaterdag 13 januari 2018 10:51

Blik op Zeewolde- Hockeyclub Zeewolde is de ‘Helderste Club van Nederland’. De hockeyclub bevordert als beste sportclub in Nederland verantwoord alcoholgebruik onder haar leden. De club nam deel aan de ‘Blijf Helder’ campagne van bierbrouwer Heineken en sportkoepel NOC*NSF, in samenwerking met KNHB, KNVB en KNLTB. De campagne bevordert verantwoord alcoholgebruik op sportclubs en -verenigingen. Het is de tweede keer dat de campagne werd gevoerd. De hockeyclub heeft hiermee een clinic gewonnen van twee leden van het Nederlandse mannenteam. De club ontving de prijs tijdens haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, waar gratis 0.0 bier, alcoholvrije cocktails en frisdrank wordt aangeboden door Heineken.

De Blijf Helder partners roemen de wijze waarop HC Zeewolde verantwoord alcoholgebruik op de club bevordert.  Ingrid Moorlach, coördinator jeugd bij HC Zeewolde: ‘We zijn ontzettend blij met deze titel. De campagnematerialen hangen daarom in onze kantine. Ook hebben we verplichte informatiebijeenkomsten over alcohol georganiseerd voor onze jeugd vanaf 15 jaar én hun ouders. Dit deden we in samenwerking met Tactus Verslavingszorg. De bijeenkomsten waren een groot succes. Daarnaast schenken we geen alcohol op zaterdag voor 16.00 uur en instrueren we onze barvrijwilligers uitvoerig. Deze overwinning is een mooie opsteker om op de ingeslagen weg door te gaan.’

In totaal namen ca. 200 clubs deel aan de campagne.

Op de foto Hayte de Jong van Heineken, Ingrid Moorlach en Wim van den Noord van de hockeyclub Zeewolde en Haro Valkenburg van de KNHB.