Hij zag me en dacht ‘die moet ik hebben’

maandag 5 november 2018 12:26

Blik op Zeewolde- Wim en Henny van Heeringen werden vanochtend gefeliciteerd door burgemeester Gerrit jan Gorter met hun 50-jarig huwelijk. Wim diende voor het vaderland vanuit de kazerne in Schaarsbergen, waar de in Brummen geboren Henny in het PMT werkte. ‘Die moet ik hebben’, dacht hij. Na zijn diensttijd volgde een correspondentie. Toen Henny ziek werd ging Wim op zijn brommertje van Purmerland naar Schaarsbergen, een ritje van vier uur. ‘Dat heeft wel de doorslag gegeven’, zegt ze.

Na gewoond te hebben in Eerbeek, Zaandam, Mijdrecht, Vreeland en Amerika kwam het paar elf jaar geleden in Zeewolde terecht. Henny: ‘We hadden een caravan op de RCN en leerden zo Zeewolde kennen. Toen er een plan kwam om strandvilla’s te bouwen hebben we daarop ingeschreven.’

‘Als je wilt inburgeren zal je zelf in actie moeten komen’, zegt Wim, ‘mensen zoeken je niet op’. Hij kwam terecht bij het IMZ (Interkerkelijk mannenkoor), is daar actief als zanger en organisator van concerten (in december weer de traditionele Kerst zing in’) en is actief als administrateur van het kerkblad van de PGZ (Protestantse gemeente Zeewolde). Henny zing bij vrouwenkoor ‘La madre cantano’.

Henny heeft gewerkt als oppasmoeder. Wim werkte bij IBM, Lexmark en de laatste 9 jaar als zelfstandige in  printer- en computersupplies.