(Verklede) helden gezocht voor Rotary Nieuwjaarsduik

dinsdag 1 december 2015 06:36

De dertiende editie van de Rotary Nieuwjaarsduik vindt plaats op 1 januari om 14.00 uur nabij KaapFlevo. De Rotary is op zoek naar helden, zoals de serviceclub de mensen noemt die het koude water trotseren, het liefst stoer, fraai of knotsgek verkleed. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom op het strand, waar dan al een heel paviljoen is opgebouwd en blaaskapel ‘De Útlopers’ uit Sneek iedereen verwelkomt. In het paviljoen is chocolademelk en glühwein verkrijgbaar.

Nieuwjaarsduik (1)de beachbabe met larissa van sponsor Niels Christoffels

De duik in het Wolderwijd, die voor het eerst werd gehouden op 1 januari 2004, is wijd en zijd bekend en landelijk één van de grootste in binnenwater. Met het toenemen van de populariteit en naamsbekendheid van dit supergezellige evenement neemt ook het aantal helden dat deelneemt aan de Nieuwjaarsduik toe. Er zijn diverse categorieën: junioren, senioren, de snelste en ook de meest originele held. Daarnaast wordt al voor de zevende keer de Beachbabe gekozen. Voor alle winnaars zijn er mooie prijzen.

nieuwjaarsduik 2013 (35)

Het startgeld om mee te kunnen doen aan de duik is € 2,-. Dit kan ter plekke voldaan worden. De opbrengst van de Nieuwjaarsduik zamelty geld in voor drie goede doelen: de Arme Kant van Zeewolde (AKZ), de Algemene Muziekvereniging Zeewolde (AMVZ) en de stichting Vluchtelingenwerk Zeewolde. Voor deze doelen wordt ook een grote loterij gehouden, waarbij aantrekkelijke prijzen te winnen zijn. (€ 500,-€ 350,- en € 250,-).

Leden van de Rotary staan de komende zaterdagen op diverse plaatsen voor de verkoop van de loten, ook op de kerstmarkt van vrijdag 18 december. Meer informatie: www.nieuwjaarsduikzeewolde.nl