Havendagen, drie dagen puur plezier

donderdag 11 juli 2019 09:36

Blik op Zeewolde- Schokkers, kotters en veel sleepboten zijn de kern van de havendagen die op 12,13 en 14 juli gehouden worden in en rond de Aanloophaven. Er is een modeshow, een oecumenische kerkdienst, een kinderkermis, een surfsimulator, een demonstratie flyboarden, de neptunes en het dweilorkest van de AMVZ. De buurtsportcoaches begeleiden het watersportspektakel op de kop van de Rede. Onder andere de zeilschool, de duikschool en de surfschool werken hier aan mee. Stands staan ook op het Noordereiland. Met het trekpontje kan men heen en weer.

Er zijn veel optredens. Van de lokale band ‘Kantje boord’, van DJ ‘The Party One’ met live band, maar ook van ‘Mooi wark’, een band die bij de jeugd nauwelijks verder introductie behoeft. Natuurlijk lekker meezingen met de vele shantykoren. Aan de lekkere trek wordt gedacht met poffertjes, vis, sateh, ijs, suikerspin, een zalmroker.

De fanfare AMVZ sluit af in Franse sferen, het is die dag ‘quatorze Juillet’, de nationale Franse feestdag. Het fameuze lied het dorp, een ‘cover’ van een Frans chanson , wordt gespeeld met een op Zeewolde geschreven tekst.

Grand-café/restaurant The Lux is een grote sponsor, zowel financieel als in natura. De Havendagen worden drie weken eerder dan voorheen omdat veel Zeewoldenaren dan nog niet op vakantie zijn. Hoofdorganisator Bert van de Kieft: ‘Ons doel is dat de Havendagen het begin van het zomerseizoen zijn, zoals De Nacht van Zeewolde de afsluiter is.’

www.puurzeewolde.nl