Havenconcert op zwoele juni-avond

maandag 28 mei 2018 13:58

Blik op Zeewolde- Het 20e Havenconcert wordt als vanouds gehouden aan de aanloophaven, maar  bij wijze van proef wordt de datum  vervroegd naar 16 juni. Het concert werd altijd gegeven in augustus. De aanvangstijd is ook een uur eerder dan gebruikelijk, namelijk 20.00 uur. Het programma is weer gevarieerd. Ster is de jonge talentvolle zangeres Marjolein Kolkert. Zij zingt onder andere de beroemde aria ‘De Koningin van de Nacht’ uit de opera ‘Die Zauberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart.

Daarnaast treedt een bijzonder muzikaal duo op. Johanneke de Wit laat op blokfluit horen dat er heel wat meer mee kan dan men van de lagere school gewend is. Fluitspel op het hoogste niveau, onder begeleiding van all-round musicus Gerard de Wit op zijn unieke kistorgel, een éénklaviers draagbaar kerkorgel met houten pijpen. Gerard legt zich toe op het uitvoeren van barokmuziek en weet daar door zijn enthousiasme een enorme ‘schwung’ aan te geven. Hij wordt dan ook wel ‘de jonge Ton Koopman’ genoemd.

Gastheer van de avond is als ieder jaar stadsbeiaardier Boudewijn Zwart die naast de piano ook speelt op het rijdende concertcarillon met 50 bronzen klokken. Ten slotte spelen de vijf koperblazers van het Nederlands Torenmuziek Ensemble.

Het havenconcert is gratis bij te wonen voor alle liefhebbers van klassieke muziek. Vanaf 19.30 uur staan er stoelen klaar aan de kade van de Aanloophaven in Zeewolde. Dit jaar begint het havenconcert om 20.00 uur. Om verzekerd te zijn van een zitplek komen bezoekers het best ruim op tijd. Het meenemen van eigen (klap)stoeltjes is toegestaan.

In verband met weersomstandigheden wordt aangeraden zelf zorg te dragen voor een paraplu, regenkleding, warme deken of trui, zodat ook in slechter weersomstandigheden onbezorgd van het concert genoten kan worden. Het concert wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde.