Hartstichting collecteert dit jaar digitaal

maandag 6 april 2020 10:44

Blik op Zeewolde- Gwendy en duizenden andere collectanten komen in de collecteweek begin april niet persoonlijk langs de deur vanwege het coronavirus. Terwijl  juist nu alle hulp en giften hard nodig is. . Daarom vragen we je dit jaar om snel en eenmalig digitaal te geven voor gezonde harten. Help je mee?

Doordat we dit jaar niet kunnen collecteren, lopen we veel giften mis waarmee belangrijk onderzoek gedaan moet worden. Vorig jaar haalden we bijvoorbeeld ruim € 2,8 miljoen op met de collecte. En juist nu we belangrijk onderzoek doen naar hartschade rondom het coronavirus zijn online giften hard nodig.

Hartpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus. Ook bij gezonde mensen kan het virus hartklachten en schade aan het hart veroorzaken. Daarom zijn we nieuw onderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op inzicht krijgen in de effecten van het coronavirus op het hart. Door de informatie te analyseren van coronapatiënten die nu in het ziekenhuis liggen,  krijgen artsen snel duidelijkheid over de beste behandeling.

www.hartstichting.nl/help-mee/collecteweek-hartstichting/geef-digitaal-aan-de-collecte