Groep 8 van Het Mozaïek wint belangrijke First Lego League-prijs

vrijdag 22 december 2017 14:57

Het FIRST LEGO League-team van basisschool Het Mozaïek is eerste geworden in de categorie Core Values. Hiermee wint Het Mozaïek een van de belangrijkste prijzen van de wedstrijd. De prijs betekent dat het team onder andere  het beste scoorde in samenwerking, samen leren, respecteren van het principe van een vriendelijke competitie, delen van ervaringen met anderen en sportiviteit laten zien in alles wat het team (en de klas) doet

De regio finale van de FIRST LEGO League werd georganiseerd in Almere. Het Mozaïek deed samen met 12 andere scholen uit de Provincie Flevoland mee en was de enige uit Zeewolde. De FIRST LEGO League is een wedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Bij de wedstrijd krijgen de teams twee opdrachten mee:ontwerp, bouw en programmeer een robot van Lego en laat deze een aantal opdrachten uitvoeren en voer een onderzoek uit en bedenk een oplossing voor een technisch probleem, met dit jaar als thema: de waterketen technologie.

Het team, uit Groep 8 van Het Mozaïek, met de naam Mozaqua, bestond uit: Wout Hulstein, Sophie van Raalten, Manon van der Ven, Louise van Raalten, Lars Solinger, Jesse Koelewijn, Jens van Meerveld, Guusje Hoften, Floris Brand en Eunice van’t Wout. Het team had de prijs nooit kunnen winnen zonder de steun van hun klasgenoten. Dus eigenlijk heeft de hele klas de prijs gewonnen!

Tenslotte, waren hun sponsoren erg belangrijk. De meubelmakers van OKees zorgden, als hoofdsponsor, voor een belangrijke bijdrage: de tafel waarop de robot zijn opdrachten moest uitvoeren. Solide communicatie zorgde voor de teamshirts en Partou maakte een werkruimte voor het team beschikbaar. CinCare en de Onderwijs Inkoop Groep droegen financieel bij.

 

Meer weten: check dan de vlog van het team: Mozaqua vlogt (YouTube).