‘Groene’ leerlingen knotten wilgen in gronddepot

woensdag 29 januari 2020 15:06

Blik op Zeewolde- Groep 8 van In de Lichtkring was in het Gronddepot actief om de wilgen te knotten. Best een spannende klus, de wilgen waren alleen bereikbaar via een ladder over de sloot. Maar dat verhoogde de pret alleen maar, gewapend met zaag en helm gingen de kinderen enthousiast aan de slag. Wilgen moeten om de paar jaar geknot worden om te zorgen dat ze niet topzwaar worden en gaan scheuren. Een leuke en uitdagende klus voor de leerlingen. Na het knotten moesten de takken ook nog via de sloot worden afgevoerd en het gronddepot in gesleept worden. Daar zijn ze gebruikt om een illegaal wandelpad af te sluiten.

”We zijn begonnen in de klas met een praatje van iemand van Landschapsbeheer over natuur in het gronddepot” vertelt meester Frank. “Alle kinderen kenden het gronddepot eigenlijk al, onder de naam ‘Klauterwoud’. Het knotten was nog best een uitdaging, want de kinderen moesten een bruggetje maken om over de sloot heen te komen. We gaan nog twee keer terug, lekker naar buiten om te helpen met natuurbeheerwerk. Het is mooi om de betrokkenheid te zien van sommige kinderen van wie je het niet verwacht, en die dan tóch heerlijk bezig zijn in de natuur. Ja, dat vind ik fantastisch.”

De school doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland basisschoolleerlingen ook tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren, om te bewegen, om te spelen, maar bovenal om hen te betrekken bij het groen in hun omgeving. Vandaag is dat al prima gelukt. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zeewolde.