Greenpoint en Shell openen multi-fuel tankstation in Zeewolde

maandag 8 juli 2019 13:05

Blik op Zeewolde-Greenpoint en Shell openen nieuw multi-fuel tankstation in Zeewolde. Het tankstation aan de Gooiseweg (ter hoogte van Trekkersveld III) draagt met twee conventionele en drie alternatieve brandstoffen bij aan duurzame mobiliteit in de Flevopolder. Het station wordt vandaag geopend. Het tankstation is de eerste samenwerking tussen Greenpoint en Shell. Het betreft een gecombineerd Greenpoint tankstation, een Shell Express en een Shell Truck Diesel.

Zeewolde werd vorig jaar uitgeroepen tot de duurzaamste gemeente van Nederland. Met dit nieuwe tankstation geven Greenpoint en Shell concreet invulling aan duurzame mobiliteit in de regio. Het nieuwe tankstation in de kleuren van Greenpoint biedt naast conventionele diesel en AdBlue® ook twee CO2-neutrale dieselalternatieven aan zoals HVO100 diesel en diesel met CO2-compensatie.

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is een fossielvrije en volledig hernieuwbare diesel op basis van plantaardige oliën en reststromen zoals dierlijke vetten. TRAXX Zero is dieselbrandstof die door een efficiëntere verbranding minder CO2 uitstoot en de resterende emissie compenseert middels duurzame energieprojecten.

Shell bedient met dit nieuwe tankstation zowel zakelijke klanten als consumenten. Het Shell Express gedeelte van het tankstation biedt 4 opstelplaatsen voor personenwagens, busjes en motoren waar Shell FuelSave Diesel en Shell FuelSave Euro 95 getankt kan worden. Het Shell Truck Diesel gedeelte van het tankstation beschikt over 3 hoge snelheidspompen voor Shell FuelSave Diesel, AdBlue® en de innovatieve en schonere Shell GTL Fuel.

Het station is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en beschikt over hoge snelheidspompen en voldoende draairuimte voor (LZV) vrachtwagens.