Gratis cursus bibliotheek maakt mensen digisterker

dinsdag 14 november 2017 21:38

De deelnemers aan de gratis cursus Digisterker  kregen vanmorgen ter afsluiting een certificaat. Wethouder Winnie Prins reisde naar de bibliotheek af om de waardepapieren uit te reiken. In de cursus leerden de deelnemers op internet veilig gebruik te maken van (overheids)diensten van de gemeente, de SVB en de Belastingdienst. De cursus bestond uit  vier lessen van ongeveer twee uur/

 

FlevoMeer Bibliotheek is er om het leven van mensen te verrijken en in het bijzonder voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben. De bibliotheek heeft een maatschappelijke opdracht en biedt iedereen gelijke kansen zich persoonlijk te ontwikkelen om actief mee te doen in de samenleving.

Zelfontplooiing, participatie en zelfredzaamheid gelden voor iedereen. Op een informele manier leren en ontwikkelen wordt steeds belangrijker. Technische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en beïnvloeden het dagelijks leven. Naast het gemak van internet geeft deze overvloed aan informatie ook problemen bij het vinden van betrouwbare informatie.