Gouden Schoolkantine Schaal voor RSG Slingerbos | Levant

vrijdag 9 februari 2018 10:46

Zowel RSG Levant als RSG Slingerbos heeft de Gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Een gezonde uitstraling en een gezond aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Leerlingen worden verleid om gezond te kiezen omdat hun oog meteen valt op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Ook er is altijd water beschikbaar via de verschillende watertappunten in de school. De RSG heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines die in opdracht van het ministerie van VWS zijn opgesteld door het Voedingscentrum.

De visie erachter is: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt jongeren een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine