Gondelvaart met vierduizend scouts in Aanloophaven en Voorhaven

woensdag 1 augustus 2018 14:43

Blik op Zeewolde- Het ene scoutingevenement is net afgelopen (Roverway) of het volgende staat al voor de deur. Op zaterdagavond 11 augustus varen circa 450 verlichte en versierde boten (lelievletten- en schouwen) en 80 motorboten in de Aanloophaven en de Voorhaven.  De start is rond 21.00 uur. Vanaf 17.00 uur vinden allerlei activiteiten plaats in de Aanloophaven. De gondelvaart vindt plaats in het kader van het Nawaka (nationaal waterkamp). De organisatie bedankt hiermee Zeewolde, als bedankje voor hun verblijf in de afgelopen periode.

Het Raadhuisplein verandert deze avond in een groot gezellig terras, waarbij lokale foodtruckers je graag voorzien van een hapje en drankje onder het genot van live muziek.  Geniet van de flyboard demonstraties of probeer de waterballen uit die voor je klaar liggen. Liever even het water op? Stap in de sloep voor een korte rondvaart over het Wolderwijd en bekijk Zeewolde vanaf de waterkant, dit tegen een kleine betaling. Het evenement is gratis toegankelijk en leuk om te bezoeken.

Van 6 tot 15 augustus wordt op Scoutinglandgoed Zeewolde Nawaka 2018 gehouden: een kamp voor circa 4.000 waterscouts in de leeftijd van 7 -18 jaar oud van Scouting Nederland. Gedurende deze 10 dagen ondernemen de scouts allerlei uitdagende activiteiten op en rondom het water van het Nuldernauw.  De Nawaka wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met gemeente Zeewolde. De gemeente is trots om gastheer te mogen zijn van dit mooie evenement!  

Meer informatie: www.puurzeewolde.nl