Golf, ideale sport voor de 50+ thuiswerker

dinsdag 8 september 2020 09:43

Blik op Zeewolde- Gedwongen door het coronavirus werken veel mensen thuis. Hans Taal is zo iemand. Hij begon, tot hij in april stopte met werken. ‘Ik begon vrijwel altijd voor 08.00 uur en eindigde de thuiswerkdag rond 17.30 uur. Dan heb je zomaar elf uur of meer in de werkkamer gezeten.

(dit artikel verscheen eerder in de maandkrant Blik op Zeewolde van 2 september)

‘Veel mensen zetten, net zoals ik ook deed, vrijwel geen stap op zo’n dag, zelfs de lunch eet je vaak achter het scherm.’ Veel werkgevers zien de productiviteit stijgen, maar afgezien van het gemis aan sociaal contact is die inactiviteit niet goed voor lichaam en geest. Hans zegt dat er in Zeewolde legio mogelijkheden om je stevig in te spannen bij teamsporten, maar zegt ook dat het lastiger wordt als je iets ouder bent en  zware sporten minder goed vol te houden zijn. ‘Dan is er golf’, zegt hij enthousiast. ‘Een sport die je op ieder fysiek niveau kunt (blijven) doen en waarbij je in onze mooie natuur na de drukke dag helemaal tot rust komt, om zo met een leeg hoofd de avond in te gaan.’ Hij is zelf al jaren verslingerd aan het spelletje en actief bij de golfclub Zeewolde als bestuurslid.

‘Na werktijd zitten de sportscholen vol met jongeren  maar is het op de golfbaan lekker rustig. In anderhalf uur kun je een hele lus van 9 grote holes spelen, of binnen een uur de kortere baan. Zo heb je toch mooi je dagelijkse stappen behaald. Golf is per definitie een sport waarbij je altijd veel afstand tot elkaar houdt en altijd buiten bent, juist in deze tijd van social distancing past dat perfect. Na afloop is het heel fijn ontspannen op het mooie terras met uitzicht over de golfbaan. Zorgeloos buiten, toch anderen spreken en beweging op de koop toe. Golf is een sport die tot op hoge leeftijd vol te houden is. Mensen die al eerder een balsport hebben gedaan, leren het overigens heel makkelijk’, zegt hij. ‘Zo niet, dan lukt het normaliter   toch in zes weken middels de hulp van één van onze golfprofessionals zoals Peter van Wijk. ‘Ook als je nog een golftas in de berging hebt staan, ben je in anderhalve maand weer helemaal golfvaardig.’

Het tarief is vergelijkbaar met bijvoorbeeld fitness . Kun je nog niet golfen, geef je dan via de website van Golfclub Zeewolde op voor de cursus Golfstart of vraag naar de cursus voor een snelle herstart. Meer informatie via info@golfclub-Zeewolde.nl.