Goed voorbereid op de middelbare school met JAM

woensdag 10 juli 2019 11:10

Blik op Zeewolde- Van groep 8 naar de brugklas in het middelbaar onderwijs is een grote stap. JAM helpt bij het maken van de best denkbare start met een speciale tweedaagse training. ‘Er komt namelijk nogal wat op je af als je zo’n grote school binnenstapt’, zegt Astrid de Bruin van JAM.

‘Wij hebben een training uitgewerkt waarin alles aan bod komt wat kinderen in het nieuwe schooljaar kunt verwachten. We praten kinderen helemaal bij, we leren studievaardigheden aan waardoor kinderen  straks nog beter weten hoe ze moeten leren zodat ze hogere cijfers scoren. Centraal staat ook weerbaarheid, ‘sterk’ overkomen op een ander en hoe makkelijke nieuwe vriendschappen te sluiten.’ De training is ook zeer geschikt voor kinderen met een diagnose. De cursus wordt gegeven op maandag 26 en dinsdag 27 augustus van 09.30 tot 12.30 uur.

JAM biedt ook een Engelstalige summerschool  in de zomervakantie van 26 tot en met 30 augustus. Wie zijn/haar Engels wil verbeteren of zich wil voorbereiden op Engels op de middelbare school, klopt aan bij JAM. Op de basisschool krijgen kinderen in groep 7 en 8 al Engels, de summerschool is er speciaal voor kinderen die de taal zo leuk vinden dat ze meer willen leren. Onder begeleiding van een ervaren docent, een native speaker Morag Pressegh uit Scotland, leren kinderen spelenderwijs van alles over de Engelse taal. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van materiaal van MacMillan Cambridge. Deze methode is een goede basis voor Cambridge Engels. Opgeven en vragen: morag@jamharderwijk.nl of bel Astrid de Bruin op 06 1108 3676.

Zowel de brugklastraining als de summerschool worden gegeven in de vestiging in Harderwijk Academiestraat 14.

www.jamharderwijk.nl