Goed geregeld met een Persoonlijk Levensdossier

vrijdag 5 oktober 2018 11:48

Blik op Zeewolde- Na een overlijden begint een zoektocht naar de benodigde informatie. ‘Er is niets geregeld, hoe kunnen we de zaken nog in orde brengen?’ is een veelgestelde vraag in de  praktijk voor nalatenschapscoaching van André Post.

Op dinsdagavond 9 oktober  verzorgt André Post een informatieavond (19.30 tot 21.00 uur) Belangstellenden kunnen zich via website www.andrepost.nl opgeven of bellen met 06 51 78 56 25 voor meer informatie. Na aanmelding volgt een bevestiging en opgave van de exacte locatie in Zeewolde.

In goede dagen worden administratieve beslommeringen vaak vooruit geschoven en in kwade dagen heeft men er de energie niet meer voor om het aan te pakken. ‘We zullen wel zien’ is geen oplossing. Door administratieve- en financiële zaken tijdig te regelen, verlicht je de zorg voor later.

Het advies van André Post: ‘Zorg ervoor dat mantelzorgers, nabestaanden, de uitvaartverantwoordelijke of executeur-testamentair kunnen worden geïnformeerd over persoonlijke zaken die van belang zijn na een overlijden en leg die informatie vast’. Dat kan in het een Persoonlijk Levensdossier. Het dossier omvat het leven en de wensen maar ook digitale sporen (ook nuttig voor mantelzorgers of nabestaanden) van de aanvrager.

‘In een persoonlijk gesprek  komen alle relevante onderwerpen over de dood en uw nalatenschap aan bod. Alles wat voor u waardevol is, kunt u vastleggen in een strikt persoonlijk dossier. Alleen u bepaalt aan wie u deze informatie toevertrouwt. Nalatenschapscoaching helpt om emotioneel en financieel inzicht te krijgen op basis waarvan u weloverwogen beslissingen kunt nemen’.

Het Persoonlijk LevensDossier is ontwikkeld door Coöperatie Gaande-weg, waar André Post bij is aangesloten. Gaande-weg is een uniek samenwerkingsverband van onafhankelijke, gecertificeerde coaches en adviseurs. ‘Onderscheidende dienstverlening is ons kenmerk’, zegt bestuurder André Post. ‘Wij zijn vertrouwenspersoon, intermediair of gesprekspartner, weten te laveren tussen verschillende partijen en hebben een breed netwerk van externe deskundigen. Het is een samenwerkingsverband om kennis te delen, professionaliteit en continuïteit te waarborgen. Het dossier is daar een resultaat van’. Met enige trots laat André het PLD zien: een praktische doosringband waarin zorg en zaken goed nu geregeld kunnen worden voor later.

 Foto: Sjoerd Aldenzee