Slapen kan je leren, zegt beddenspecialist Den Herder

donderdag 8 juni 2017 08:51

Kennis over slaap, is net als kennis over voeding en lichaamsbeweging van belang voor de gezondheid, geluk, prestatievermogen, kortom de kwaliteit van leven. Slaapexperts zijn het met elkaar eens dat als iemand bij volle positieven en in een goede stemming, creatief en de hele dag vol energie wil zijn, moet hij of zij tenminste een derde van het leven slapen. ‘Een optimale nachtrust, een goed bed, is belangrijk genoeg om je er goed in te verdiepen,’ zegt beddenspecialist Albert den Herder van de gelijknamige speciaalzaak  in Harderwijk.

Hij benadert slapen bijna wetenschappelijk en werkt met specialisten als slaapfysiotherapeuten Hidde Hulshof van Sleeptrade en Marleen Heeneman van Slaapslim. Hulshof is een autoriteit op gebied van slapen en houdt zich bezig met het onderzoeken van slaapgedrag en het creëren van een optimale slaapomgeving. Hij ontwikkelde voor De beddenspecialist, de keten van Den Herder bij aangesloten is, de SlaapID (slaapidentiteit)-service, waarbij thuis in het eigen bed op een eenvoudige wijze het slaapklimaat, de slaaphouding, de slaapbewegingen en het slaapritme in kaart worden gebracht. Marleen Heeneman behandelt mensen met slaapproblemen. ‘Slapen kun je leren’, zegt zij.

Pijn in de rug en vermoeid opstaan geeft, vaak te laat, aan wanneer een slaapsysteem aan vervanging toe is, maar het  ook eenvoudiger en eerder. De beddenspecialist heeft een eenvoudige vragenlijst op de website staan, deze helpt met twaalf eenvoudige vragen te bepalen of de huidige slaapsituatie nog voldoende is. Een vakman bij de hand om deskundig advies te geven is meer dan handig, juist omdat er veel  veranderd is, zowel qua techniek en materialen. ‘Bij kopen van een bed vragen wij altijd hoe iemand slaapt. Uit de praktijk blijkt dat vrijwel niemand weet hoe ze zelf  slapen. Vaak wordt alleen onthouden hoe iemand in slaapt valt of juist wakker wordt, deze informatie is onvoldoende om een goed advies voor een bed of matras te geven. Daarom is de SlaapID ontwikkeld. Een onafhankelijke service die naadloos en zeer eenvoudig in kaart brengt wat iemand’s  slaapgedrag is. De SlaapID laat zien hoe vaak iemand beweegt, in welke houdingen er geslapen wordt en wat het slaapklimaat is’.

Albert den Herder, de derde generatie in het  familiebedrijf, ‘Een goed bed kunnen leveren is belangrijk, maar een blijvend goede service (waaronder een omruilgarantie) leveren is van even groot belang. Wij geven permanente service, ook ná de koop. Het is onze zorg dat onze klanten tevreden blijven.’ Ook het vervoer is geregeld: aflevering binnen de regio, inclusief Zeewolde, is gratis. De  chauffeurs/meubelmakers zorgen voor de juiste installatie en montage. Bij een opdracht boven € 300,00 wordt het oude bed afgevoerd. Er is zelfs een, kosteloze, haal- en brengservice voor mensen die moeilijk  zelfstandig kunnen komen. De  showroom aan de Deventerweg 7a (naast Kwantum, tegenover Gamma) is met 2000 vierkante meter ruim opgezet. Er is een ruime collectie bedden van gerenommeerd merken. Proefliggen is mogelijk.

‘Wist je dat matrassen tegenwoordig geheel recycled worden tot ondertapijt en judomatten’, geeft Albert den Herder als leuk weetje mee.

Meer informatie: www.denherder.nl