Global Talk neemt Zeewoldes Tolken Select over

vrijdag 2 oktober 2020 12:27

Blik op Zeewolde- De marktleider van tolkdiensten in Nederland, Global Talk heeft op 1 oktober Tolken Select, de nummer drie in deze markt, overgenomen. Het in Zeewolde gevestigde Tolken Select neemt per direct de naam Global Talk aan. Tolken Select is opgericht door Wajih Jaafar en Anita Meijer en is vijf jaar actief als bemiddelaar van tolk- en vertaaldiensten.

Tolken Select heeft een bestand van meer dan 2500 experts op het gebied van taal, tolken en vertalen en helpt vooraanstaande bedrijven en organisaties in Nederland en het buitenland met het oplossen van taalbarrières (in meer dan 130 talen en talencombinaties) door het inzetten van professionele tolken en vertalers.

Anita Meijer, directeur Tolken Select: “Het is een samengaan van twee bedrijven die elkaar goed kennen, bij elkaar passen en elkaar begrijpen. We werken ook voor een groot deel met dezelfde tolken die we net als Global Talk ook steeds meer de rol van cultuurexperts zien vervullen. Door het beste van onze organisaties te vervlechten kunnen wij de dienstverlening richting opdrachtgevers en tolken nog verder optimaliseren.”

Blije gezichten en bloemen net na de officiële ondertekening van de papieren voor de overname van Tolken Select door Global Talk. v.l.n.r. de twee eigenaren van Tolken Select Wajih Jaafar en Anita Meijer en Astrid van Rossum, algemeen directeur van Global Talk.