GGD verwacht verbetering aanrijtijden ambulance door opstelplaats Nekkeveldweg

dinsdag 30 oktober 2018 21:10

Blik op Zeewolde- Naast de ambulancepost aan de Bosruiterweg heeft de GGD per 19 oktober een ambulance-opstelplaats (geen ambulancepost) gerealiseerd aan de Nekkeveldweg (Zuidlob). Woordvoeder Sven van den Burg van de GGD: ‘De verwachting is dat deze tussenpost bij zal dragen aan een verbetering van de aanrijtijden van Zeewolde. De opstelplaats dient als tussenpost tussen Almere en Zeewolde omdat de rijafstand tussen deze posten te groot is om binnen de 15 minutennorm aan te kunnen rijden vanuit de andere post. Vanuit deze opstelplaats is het wel mogelijk beide plaatsen snel genoeg aan te rijden.’ De aanrijtijden worden maandelijks bijgehouden.  We gaan meten of het werkt op deze manier’.

De opstelplaats is gerealiseerd na een besluit van de directie van de RAV (Regionale Ambulancevoorziening) om meer mogelijkheden te bieden voor een optimale spreiding van ambulances in Flevoland.

Leefbaar Zeewolde heeft eerder deze week schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en wethouders gesteld over de opstelplaats Nekkeveldweg. De grote vraag van fractievoorzitter Ben Sonneveld: ‘Wat is de huidige situatie rondom het verplaatsen van de ambulancepost van de Bosruiterweg naar het dorp?’

Binnen de brandweerkazerne is ruimte vrijgehouden voor een ambulancepost.