Gewaagd en speels format lijsttrekkersdebat

zaterdag 3 maart 2018 20:10

Blik op Zeewolde- Een gewaagd en speels format, zegt debatleider Gert-jan Jansen tevreden over het lijsttrekkersdebat debat van donderdag 15 maart in The Lux. ‘Het wordt nog een uitdaging om alles binnen de tijd te houden, maar dat is dan weer mijn vak. Het wordt in ieder geval een zeer gevarieerde avond.’ Jansen zegt dat hij zijn uiterste best gaat doen om de lijsttrekkers het achterste van hun tong te laten zien.

De laatste puntjes worden op de i gezet voor het lijsttrekkersdebat op 15 maart (aanvang 19.30 uur).

Zeewoldenaren kunnen nog altijd vragen insturen (politiekdebat@bedrijfskringzeewolde.nl) en zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om bij het debat aanwezig te zijn. Naast een strakke organisatie is een goede gespreksleiding van groot belang voor een informatieve- en dynamische avond. Utrechtenaar Gert-Jan Jansen is aangetrokken om daar invulling aan te geven.   

Jansen heeft ervaring met debatten in Zeewolde. Hij leidde eerder een politiek café en bijeenkomsten over de  de herinrichting van het Zeewolderstrand, de herstructurering van de aanloophaven, maar ook het feest rondom het 25 jarig bestaan van Zeewolde en het Zeewolde Business Event.

‘Als ik kan helpen om Zeewoldenaren te laten zien welke coalities er mogelijk zijn en welke onderwerpen bij welke partij in de onderhandeling sneuvelen of afzwakken, zou ik dat ultiem vinden. Helaas laten politieke partijen in dit stadium van de campagne niet vaak het achterste van hun tong zien en zal dat nog een pittige uitdaging worden, maar ik ga er wel mijn best voor doen. Als de partijen in het debat aangeven waar hun prioriteiten liggen, zijn we al een heel eind.’

Het lijsttrekkersdebat is tot stand gekomen door samenwerking tussen lokale belangen-behartigers en lokale media: stichting Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde, Bedrijfskring Zeewolde, Vereniging Centrumondernemers Zeewolde, LTO Noord afd. Zuidelijk Flevoland enerzijds en Zeewolde Actueel, Lokale Omroep Zeewolde en Blik op Zeewolde anderzijds.