Gerrit Jan Gorter gaat derde termijn in als burgemeester

vrijdag 4 januari 2019 10:16

Blik op Zeewolde-  Gisteravond is burgemeester Gerrit Jan Gorter voor de tweede keer herbenoemd. Tijdens deze buitengewone raadsvergadering legde Gorter aan Leen Verbeek, de commissaris van de Koning van de provincie Flevoland, en ten overstaan van de gemeenteraad de eed af. Na de installatie en de felicitaties van de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Ben Sonneveld, werd de burgemeester toegesproken door de plaatsvervangend voorzitter van de vertrouwenscommissie, gemeenteraadslid  Yvonne van Bruggen en door wethouder Winnie Prins namens de wethouders van het college. Sprekers waren vol lof over Gerrit Jan Gorter, die ze beschreven als een echte burgervader.

Van de jeugdraad (waar hij ook voorzitter van is) kreeg de burgemeester een fotocollage en een pen met inscriptie ’schrijven naar de toekomst’ cadeau.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie, die dezelfde avond werd gehouden in kunstpaviljoen De Verbeelding, werd de burgemeester nog door velen gefeliciteerd met zijn derde termijn in de gemeente Zeewolde.