Gemeente verkoopt 6 hectare op Trekkersveld. Zeewolde kwam als beste uit de bus

donderdag 21 juni 2018 22:50

Blik op Zeewolde- Met kop en schouders kwam Zeewolde uit de bus als beste vestigingsplaats voor Borghese Logistics. De ontwikkelaar uit Nijkerk heeft een stuk grond gekocht van 60.118 m2 op Trekkersveld III. Vanavond ondertekenden, tijdens de Lions Haringparty, Rutger Jan van Broekhoven,  director Real Estate Development van Borghese en wethouder Wim van der Es (namens zijn collega Egge Jan de Jonge) de koopovereenkomst.

Op dit ruim 6 hectare  grote terrein wordt een logistiek centrum gebouwd van ruim 35.000 m2. VSH, onderdeel van Aalberts Industries, vestigt zich in dit centrum. VSH is een sterke internationale speler op gebied van Integrated Piping Systems.  VSH voorziet heel Europa van leidingsystemen. In menig Nederlands huis zijn leidingen en kranen van VSH te vinden.

Borghese en VSH hebben voor Zeewolde gekozen vanwege de ideale en centrale ligging  en de nabijheid van de A6, A27 en A28. Daarnaast is Zeewolde in trek vanwege de scherpe prijzen op Trekkersveld, de goede arbeidsmarkt en de beschikbaarheid van grote kavels.  De bouw start volgens plan in september. Bij de start zal VSH ongeveer 75 arbeidsplaatsen meebrengen. Borghese is in Zeewolde ook bekend van de realisatie van het Themacentrum XXL op het Vestingveld.

Volgens vestigingsadviseur Hans Polet zijn dit jaar nog een paar mooie grondverkopen te verwachten.

Op de foto ondertekent Van Broekhoven van Borghese, wethouder Wim van der Es heeft net zijn handtekening gezet. Ondertussen kondigt Ferry Schrijnewerkers van de Lions het programma van de haringparty aan.