Gemeente steunt stichting verkeersregelaars

donderdag 28 juni 2018 12:47

Blik op Zeewolde- Organisatoren van evenementen kunnen straks terecht bij de Stichting Verkeersregelaars Zeewolde als zij verkeersregelaars nodig hebben. De Stichting werft vrijwilligers en regelt inzet, locaties en materiaal. Zo kan ook voorkomen worden dat evenementenorganisaties verkeersregelaars en/of apparatuur moeten inhuren tegen, veelal hogere, commerciële tarieven. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de stichting met 6000 euro subsidie op weg te helpen.

Een aantal evenementenorganisaties heeft eigen vrijwilligers die verkeersregelaar zijn of willen worden, er zijn ook evenementen(organisaties) die geen of onvoldoende eigen vrijwilligers/verkeersregelaars hebben in eigen kring.

 In het verleden konden deze organisaties hiervoor terecht bij Rijschool Jansen. De vroegtijdig overleden eigenaar Jan Jansen bracht verkeersregelaars en evenementenorganisaties met elkaar in contact. Daarna is dit wel voortgezet (mevrouw Draaisma), maar professionalisering (kwaliteit, continuïteit, efficiency) was een wens.

Vrijwilligers volgen een e-learningcursus ‘Verkeersregelaar’ via Stichting Verkeersregelaars Nederland. Wanneer zij die met succes hebben afgerond, worden ze aangesteld voor één jaar. Van deze regeling wordt veel gebruikgemaakt.